Inhoud


Interculturele zorgverlening

De vergrijzing van de burgers is niet alleen te zien bij autochtonen, maar we moeten de allochtone doelgroep zeker ook niet vergeten, vooral niet de 1e en 2e generatie. Het wordt verwacht en wordt meestal zelfs vanzelfsprekend gevonden dat kinderen hun ouders verzorgen. Zij vergeten vaak dat zij tegenwoordig meestal eigen gezin, werk en eventueel studie hebben. Dat maakt het tot een zware opgave voor de kinderen.

Er zijn gevallen waar beroep gedaan moet worden op de professionele zorg, zoals bij chronisch zieken, bedlegerigheid (terminaal zieken, palliatieve zorg) en in verzorgingstehuizen en andere zorginstellingen. Kortom deze doelgroep geeft aan behoefte te hebben aan erkenning, herkenning en het liefst intercultureel gerichte zorg op maat.

Maar de zorgverlening aan patiënten van allochtone afkomst is zeker geen eenvoudige zaak voor de instellingen en organisaties met hun medewerkers (verzorgenden en verpleegkundigen) van Nederlandse afkomst. Er komt heel veel bij kijken tijdens de afstemming van de zorg op de zorgvraag. Ze moeten, zeker op het uitvoerende vlak, rekening houden met allerlei zaken.  

Hieronder volgt een globale in indruk van de verschillende probleemgebieden en de aandacht die er in de training aan besteed zal worden.

* Vanzelfsprekend kan de training op maat aangepast worden aan specifieke wensen en behoeften.

Doel/competenties:

Deze training  kan u of uw medewerkers helpen voor te bereiden op de komst van allochtone cliënten of ermee (beter) mee te werken.

Er wordt aan de volgende competenties gewerkt:

  • Interculturele communicatie
  • Interculturele zorgverlening
  •      Zorg afstemmen op culturele behoeften
Voor wie
Voor verzorgenden en verpleegkundigen 
 
Duur
5 dagdelen van 4 uur

 

 

 

 

free joomla templatesjoomla templates
2020  Dream-Catchers | Coaching - Training - Advies