Inhoud


Ontmoeting tussen verschillende culturen

Nederland groeit steeds meer uit tot een land waarin mensen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten. 
Als buren of in werksituaties als collega's en andere werkrelaties, maar ook heel dichtbij als levensgezel of vriend of vriendin. 
Het zal duidelijk zijn dat contacten over en weer gemakkelijker zullen verlopen als er kennis is van de cultuur waaruit de ander voortkomt; als we inzien waarin en waarom de ander van ons verschilt.
In de hier geboden cursus leert u over de verschillen in cultuur van landen, over de religie, normen en waarden, omgangsvormen en gebruiken, zodat u met meer begrip de ander tegemoet zult treden.
Inhoud
Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten wordt gewerkt met behulp van videofilms, maar u zult ook kennismaken met mensen uit een andere culturele achtergrond waarmee kennis en ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Er zal een gastspreker worden uitgenodigd en er zullen gerechten uit de "vreemde" keuken worden aangeboden.
 
De cursus kan op maat worden aangepast voor werknemers in organisaties en instellingen. In dat geval zal de nadruk vooral liggen op praktijksituaties en casussen. Het zal het effectief samenwerken op de werkvloer bevorderen.  
 
Voor wie
De cursus is bestemd voor iedereen die meer wil weten over diverse culturen. Daarbij wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld welke culturen aan de orde zullen komen.
 
Per bijeenkomst wordt één cultuur behandeld.
free joomla templatesjoomla templates
2020  Dream-Catchers | Coaching - Training - Advies